Liedjes Schrijven

Happy Sounds

Creatie en zang door kinderen

Tijdens deze leuke, unieke en vooral inspirerende workshop, worden kinderen begeleid tot het schrijven van eigen liedjes, of misschien zelfs een heel album!

Happy Sounds is een leuke en zeer toegankelijke manier voor kinderen in de leeftijd van  6 tot 12 jaar oud om hun muzikale interesse te ontdekken of te vergroten.

Luister hieronder naar voorbeelden van eerdere deelnemers

Punten die aan bod komen tijdens de Workshop zijn:

Hoe (makkelijk) schrijf je een tekst voor een liedje - Hoe simpel is het om daar een liedje van te maken - Liedjes worden begeleid door de gitaar - Zingen en oefenen van het lied en deze professioneel opnemen

Happy Sounds

Mijn doel als workshopgever is kinderen volledige vrijheid te laten ervaren  bij het schrijven van liedjes. Door mijn achtergrond als muziektherapeut, muziekdocent voor basisonderwijs en docent ''Out of the Box'' aan de Hoge School van Leiden beschik ik over de juiste methoden om creativiteit  op een speelse manier te ondersteunen en te vergroten  bij deelnemende kinderen.

Een inspirerende en sfeermakende  workshop die o.a. goed geschikt zijn voor basisscholen, de naschoolse opvang, festivals of verjaardagsfeesten.

Hoe ga ik te werk?

De kinderen zijn de baas, dit is mijn uitgangspunt. Zij bepalen hoe de teksten van de liedjes er uit komen te zien, wie het lied zingt en welke klanken/sferen ik hierbij speel op de gitaar. Mijn doel is de kinderen te ondersteunen om hun rijke fantasieleven om te toveren tot muziek. Ik geef hier handige tips en voorbeelden bij. 

 

De liedjes worden uiteindelijk opgenomen met een klein, professioneel studiootje via een microfoon. Voor veel kinderen is dit vaak het hoogtepunt van de workshop!

Workshop liedjes schrijven

Prijzen & Info:

 

Waar: De workshop kan op verschillende locaties gegeven worden. Bij iemand thuis, op school, op een festival of een andere locatie.

Duur: 60 - 90 min.

Kosten: €19,50 Per kind (min. 4 kinderen), excl. reiskosten

Basisscholen, BSO's, festivals of andere evenementen/instanties kunnen voor vragen contact opnemen via info@wereldvanmuziek.nl of hier klikken.

Een leuk uitje?

De Leidse Lente

U kunt er ook voor kiezen de workshop te laten plaatsvinden in café de Leidse Lente. Hier kunt u als ouder zelf een hapje of drankje doen, terwijl uw kroost geniet van hun eigen creativiteit. Voor de kinderen zit er een drankje en wat lekkers inbegrepen bij de workshop. De kosten voor op deze locatie zijn €19,50. Dit is inclusief het hapje en drankje.

Leidse Lente