De Liedjesklas

De Liedjesklas

Welkom bij de Liedjesklas!

De Liedjesklas is een klas voor kinderen die niet genoeg hebben aan 1 workshop. Voor kinderen die vaak en veel liedjes willen schrijven. Voor kinderen die verschillende technieken willen leren om liedjes te schrijven en voor kinderen die naar optredens willen toeleven.

Benieuwd of dit iets is voor jouw kind? Geef hem of haar op voor een losse workshop. Klik hier voor de agenda van de komende geplande workshops.

Aanmelden voor de Liedjesklas kan via: info@wereldvanmuziek.nl

Voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar oud.

Plek voor 5 á 6 kinderen per klas

Lees hieronder meer info

Voorbeelden

Wat is De Liedjesklas?

Muzieklessen komen er in vele soorten. Gitaarles, pianoles, zangles etc. De Liedjesklas is een terugkerende les in liedjes schrijven. Eens in de 2 weken komt de klas samen en leren de kinderen op didactische wijzen hun eigen liedjes te schrijven (hiervoor hoeven ze geen instrument te kunnen bespelen). Elke les schrijven we een lied, elke les een ander soort lied. Er zullen groepsliedjes geschreven worden en de kinderen zullen hun eigen liedjes schrijven. De taal bepalen de kinderen per lied.

Wat gaan we doen?

Naast het schrijven van liedjes zullen we ook wat met de liedjes gaan doen. Wanneer de kinderen vinden dat ze er klaar voor zijn zullen we familie en vrienden uitnodigen voor optredens. Voor kinderen vaak een hoogtepunt van de lessen en zeer leerzaam bovendien.

Mogelijke gevolgen voor je kind.

De kans is groot dat er een vlammetje in de kinderen ontwaakt van trotsheid, inspiratie en zelfverzekerdheid. Dit uit zich mogelijk in veel zingen en veel nieuwe teksten voor liedjes willen schrijven.

Kosten:  €40,- p.m. (incl. btw)

Waar:  In het theater van boekhandel Silvester, Rapenburg 17 in Leiden.

Wanneer: 2 zaterdag middagen per maand, ongeveer 2 uur per les.

Inbegrepen: Hapjes, drankjes en opnames.

Inschrijven kan hier

Lees hier meer over hoe de liedjes worden geschreven.

Lees hier wat andere ouders van de losse workshop liedjes schrijven vonden.